Turkse koffie zetten

Traditioneel gebruikt men de ibrik voor het zetten van een Turkse koffie. Een ibrik is een klein koperen of bronzen kannetje met een lange steel en een smalle hals. Ibriks zijn er in verschillende maten. Meestal staat onderop de ibrik een getal dat het aantal koppen aangeeft. Ibrik voor het zetten van Turkse koffie

Stappen om koffie te zetten met een Turkse ibrik:

  • Gebruik voor elke kop in de ibrik een (1) zeer volle theelepel poederfijn gemalen koffie
  • Voeg vervolgens voor elke kop een (1) theelepel suiker toe
  • Meet tenslotte met een Turks koffie kopje voor elk kopje een kopje water af voor in de ibrik
  • Zet de ibrik op een laag pitje en wacht tot de koffie kookt. Haals als de vloeistof over de rand dreigt te komen de ibrik van het vuur, roer door en zet hem weer terug op het vuur. De vloeistof dreigt direct weer over te koken, haal hem dan weer van het vuur. Er hoeft niet meer geroerd te worden
  • Zet de ibrik voor de derde keer op het vuur. Als de schuimende vloeistof voor de derde keer omhoog komt haal dan de ibrik van het vuur en schenk de koffie in de kopjes. Verdeel het schuim evenredig over de kopjes.

Tip!
Turkse koffie wordt meestal geserveerd met een glaasje water en/of een stukje Turks fruit.

Turkse koffie wordt nooit geserveerd met melk of room

 

 

Bijbehorende producten:
Pure Made Coffee Canvas

Canvas Pure Made Coffee 30x30 cm

€ 5,03
Bestellen
routin schenktuit

1883 de Philibert Routin Schenktuit

€ 2,99
Bestellen