Brasil koffiebonen kopen
AAN BIEDING

De Brasil koffieboon is van een 100% Arabica melange

€ 6,65
€ 5,65
Decakoffiebonen

Cafeïnevrij van 100% Arabica koffiebonen

€ 7,25
Extra koffiebonen
AAN BIEDING

Koffiebonen met extra Kenya/Arabica AA.

€ 6,99
€ 5,99
Italian koffiebonen
AAN BIEDING

Een stevige Arabica/Robusta espresso melange.

€ 5,99
€ 4,99
Kenya koffiebonen
AAN BIEDING

Arabica koffiebonen om een milde en zachte espresso te creëren.

€ 6,74
€ 5,74
My Coffee koffiebonen
AAN BIEDING

My Coffee koffieboon is een 50% Arabica en 50% Robusta melange. 1 KG

€ 8,65
€ 7,65
Zomerkoffie
AAN BIEDING

Cafe d'Oro uit de Dominicaanse Republiek

€ 6,95
€ 5,25

Koffiebonen

Koffiebonen kopen online? Graag vertellen wij u meer over de koffiebonen die we bij Koffiebean verkopen. Ons assortiment koffiebonen bestaat uit bonen van 100% Arabica, een melange van Arabica en melanges Robusta/Arabica. Van een lichte branding tot aan een donkere branding en in verschillende prijscategorieën.

De koffiebonen in ons assortiment zijn geschikt voor alle zetmethodes en daardoor te gebruiken op het werk, op kantoor, in de horeca of voor thuis.

Elke maand selecteren wij een koffie van 250 gram als koffie van de maand.
Dit kan een koffie zijn:

  • uit ons huidige assortiment
  • of een door ons geselecteerde speciale koffieboon die voor 1 maand is te verkrijgen

Neem dus iedere maand eens een kijkje nemen bij onze koffie van de maand.

Wij leveren koffiebonen in verschillende verpakkingen 125 gram, 250 gram, 500 gram, 1 kilogram (afhankelijk van de soort koffiebonen)

Soorten koffiebonen

De smaak van de koffie wordt bepaald door de verschillende soorten koffiebonen die worden gebruikt en hoe de koffie wordt gebrand. Er worden vaak meerdere soorten koffiebonen gebruikt om een melange samen te stellen. Hierdoor is het mogelijk om tot een gebalanceerde smaak te komen. Afhankelijk van welke plant de koffiebonen komen en de streek waar deze groeit bepaald de smaak van de koffieboon. De 2 bekendste soorten koffiebonen zijn de Arabica en de Robusta. Deze koffiebonen komen voor in bijna alle melanges. Ongeveer 70% van de oogst is Arabica en ongeveer 30% is Robusta. Binnen deze soorten zijn weer (onder) soorten of rassen koffiebonen te onderkennen die allemaal hun eigen smaak hebben. Bij Koffiebean zijn de meeste melanges samengesteld uit Arabica bonen.

Smaakprofiel van de verschillende bonen:

  • Arabica koffiebonen hebben een zeer kenmerkende smaak. De Arabica koffiebonen hebben meestal een lekkere geur en zijn mild van smaak. De smaak van de Arabica boon is zachter dan die van de Robusta koffieboon maar smaakt iets zuurder.
  • Robusta koffiebonen zijn voller en wat bitterder van smaak dan een Arabica koffieboon. Omdat de Robusta koffieboon bitterder smaakt wordt deze vaak gebruikt in een melange met een Arabica koffieboon. Het gehalte aan cafeïne in een Robusta koffieboon is vele male hoger dan het gehalte in een Arabica koffieboon.

Versheid koffiebonen

Onder de versheid van koffiebonen verstaan wij koffiebonen die maximaal 8 weken geleden zijn gebrand. Wil je de versheid van je koffie helemaal zelf in de hand hebben dan kun je natuurlijk altijd zelf koffie gaan branden met onze ongebrande koffiebonen. Want naast dat wij gebrande koffiebonen in ons assortiment hebben, hebben wij ook een mooie selectie van ongebrande koffiebonen.
Wij leveren alleen koffiebonen en geen gemalen koffie omdat wij de versheid van de koffie willen waarborgen. Gemalen koffie verliest sneller zijn aroma.

Zetmethoden

Of je nu een volautomaat espressomachine, een piston espressomachine (halfautomaat), snelfilter koffiemachine of je koffie op schenkt. Onze koffiebonen zijn geschikt voor alle zetmethodes. Lees meer hierover op onze pagina zetmethodes.