Koffiemolen Estaban

Koffiemolen met kunststof bewaarpot

€ 28,95

Koffiemolens

Er gaat velen niets boven het aroma en de smaak van versgemalen koffie. Ze ervaren vaak ook dat de smaak van een kopje koffie beter is als de tijd tussen het malen van de koffiebonen en het zetten zo kort mogelijk is.

Je eigen koffie malen is de beste garantie voor een maximale verse smaak. Je bent ook flexibeler en hebt meer controle over hoe fijn of hoe grof je de gemalen koffie wilt hebben.

Ondanks de concurrentie die handkoffiemolens ondervinden met hun elektrische rivalen, blijven ze mateloos populair. Het voordeel van handmatige koffiemolens zit voornameliijk in gebruiks gemak, functionaliteit en uiterlijk.

Verschillende maalgraden

Wanneer je de koffiebonen zelf maalt kun je ook op verschillende manier koffiezetten, zonder verschillende soorten koffiemalingen te hoeven kopen. Zo kun je een maling maken voor een heerlijke espresso, of voor een kopje koffie gezet met een cafetiere. Meer informatie over maalgraden kun je lezen op de pagina verschillende maalgraden voor koffiezetmethodes.

Gebruik koffiemolen

Zowel de handkoffiemolen als de elektrische koffiemolen dien je met de hand te vullen met koffiebonen. Het verschil tussen beide is dat je bij de handkoffiemolen handmatig de koffiebonen maalt.  Dit doe je door de hendel boven op de koffiemolen in het rond te draaien waardoor de koffiebonen langzaam vermalen tot gemalen koffie. De maalgraad kun je verzetten van fijn naar grof of andersom.